Miért is hívta meg Trump a sorozatgyilkos Dutertét a Fehér Házba?

POLITIKA
2017 május 02., 09:27
comments 72

Újabb példát mutat be a Quartz írása arra, hogy miért annyira veszélyes Amerikára nézve, hogy az elnökük tisztázatlan üzleti kapcsolatban áll olyan országokkal, amik diplomáciailag fontosak az USÁ-nak.

Általános meglepetést keltett, amikor Donald Trump elnök pár napja meghívta a Fehér Házba Rodrido Dutertét, a Fülöp-szigetek vállalhatatlan, emberek saját kezű megölésével büszkélkedő, a drogfogyasztók és -terjesztők ellen nyílt, bár törvényen kívüli irtóhadjáratot folytató elnökét.

A hivatalos magyarázat az volt, hogy az Észak-Korea elleni katonai lépésekhez fontos segítséget nyújthat a hagyományosan Amerika-szövetséges ázsiai ország.

A cikk szerint azonban az is motiváló tényező lehet, hogy a Trump Organization most készül egy 150 millió dollárból felhúzott, 57 emeletes luxus lakófelhőkarcoló felavatására Manilában, az ország fővárosában. A luxuscímke itt nem zsurnalizmus, a házban egy belépőszintű, egyhálószobás lakást 450 ezer dollárért, vagyis közel 150 millió forintért adnak. A vállakozásban a Trump család cégének helyi partnere a Century Properties nevű helyi vállakozás, ami Jose E.B. Antonio üzletember érdekeltsége. Antionót a Fülöp-szigetek kormánya napokkal az amerikai elnökválasztás előtt nevezte ki az ország Amerikába akkreditált kereskedelmi különmegbizottjának.

A Bloomberg írta meg, hogy Trumpék ötmillió dollárt kaptak azért, hogy a fejlesztő kiírhassa a családi márkanevet a Trump Towernek elnevezett felhőkarcolóra. Bár a szerződés további részei nem ismertek, Trump cége a korábbi ingatlanprojektjeiben hasonló módon járt el: egyösszegű jutalékot kaptak a nevük használatáért, majd minden egyes ingatlanelem eladása után további százalékot.

Vagyis nem kizárt, hogy miközben az Egyesült Államok és a Fülöp-szigetek kényes témákról tárgyal, az utóbbi kormányzatának egy tagja rendszeresen dollármilliókra rúgó összegeket utal át az előbbi elnökének.

A Trump családnak egyébként további közös ingatlanberuházásai is vannak Antonióval. A felhőkarcoló-projektet pedig annyira a szívügyüknek érezték, hogy Ivanka, az elnök lánya és egy ideje hivatalos tanácsadója korábban annak több reklámvideójában is szerepelt.

link Forrás


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.