A CEU rektora szerint az egyetem Magyarország elhagyására kényszerülhet

oktatás
2017 május 03., 09:56
comments 233

Nem húzzuk le a rolót, de lehet, hogy az ország elhagyására kényszerülünk

mondta Michael Ignatieff a BBC-nek. A CEU rektora elmondta, ugyan továbbra is küzdenek, hogy maradhassanak az országban, de máris jelentkezett hat másik ország, hogy befogadnák az intézményt.

Ignatieff szerint Orbán ezzel együtt nem fasiszta:

Ez nem fasizmus. Ez egy populista demokrata, aki egy szabad és tiszta választást nyert. Ez nem a kommunista Magyarország vagy a fasiszta Németország

– fogalmazott sajátosan a rektor. Ugyanakkor hozzátette, hogy szerinte a demokrácia az önigazgató intézmények védelméről is szól, ezért a CEU jövőjéért folytatott küzdelem nagyon fontos.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.