Úgy hullanak a fantasztikus gólok a Premier League-ben, mint a legyek

futball
2017 május 03., 13:00

Miután hétfőn este a liverpooli Emre Can belőtte élete legvalószínűtlenebb gólját a Watford hálójába, menetrendszerűen felrobbant az internet. A német válogatott játékos kapásból ollózós találata nem csak a videómegosztókat és a különféle internetes fórumokat bolydította fel méhkasként, de azonnal elindította a Puskás-díj ezévi kampányát is. Nekem meg közben végig olyan érzésem volt, mintha ezen egyszer már rugózott volna velem együtt a fél világ.

Naná. Can gólja volt a harmadik az idei PL-évadban, aminek egyöntetű bólogatás mellett, azonnal, vita nélkül adta oda a közönség az 'Év Gólja' címet.

De akkor most mi van? Kié valójában a szezon legfaszipántosabb gólja? Én azt mondom, döntsétek el Ti, egyben válaszoljátok meg azt is, hogyan lehet, hogy ennyi önmagában is párját ritkító, vakító ragyogású gólremek születik egyetlen Premier League-szezonban még akkor is, amikor a bajnokság élcsapatai egymást múlják alul a nemzetközi kupaporondon?

Íme, a választék:

Emre Can (német, Liverpool FC) vs. Watford

link Forrás

Öööö, izé, khm, hát, eltalálta. Egész jól.

Dimitri Payet (francia, West Ham United) vs. Middlesbrough

link Forrás

A tavalyi évad egyik üde színfoltjának számító West Ham idén nedves zokniként esett össze, és amióta Dimitri Payet eligazolt tőlük januárban, már odafigyelni sem igazán érdemes rájuk. A francia zseninek idén már nem sokszor volt kedve focizni, de amikor igen, akkor többek között ilyen magától értetődő természetességgel kerülgette a védőket, hogy aztán egy háromszoros BL-győztes kapust alázzon meg gurításával.

Wilfried Zaha (angol-elefántcsontparti, Crystal Palace) vs. Hull City

link Forrás

Maradjunk annyiban: ha ezt Cristiano Ronaldo lövi, napokig tele van vele az internet.

Jordan Henderson (angol, Liverpool FC) vs. Chelsea

link Forrás

Oké, ez itt egy picit tényleg az elsült kapanyél esete, de Henderson dugójára már csak azért is illendő emlékezni, mert ekkor épp úgy tűnt, hogy a Chelsea Contéval nagyjából semmire nem lesz jó az idei szezonban. Muhhaha.

Jeff Hendrick (ír, Burnley) vs. Bournemouth

link Forrás

Első ránézésre azt hinnénk, klasszikus angol baszdelőre, oppardon, kick&rush, de aztán észrevesszük a leheletfinom labdalevételt, a combbal lekészítést lövőre, és a pompás kivitelezést a rövid felsőbe. Hegyi Iván is mind a tíz ujját megnyalná, ebben biztosak vagyunk.

Gylfi Sigurdsson (izlandi, Swansea City) vs. Manchester United

link Forrás

A. Tökéletes. Szabadrúgás. Különösen a hátsó kamerából sokkoló.

Wayne Rooney (angol, Manchester United) vs. Stoke City

link Forrás

Vesztett állásnál, a hosszabbításban, a Britannia - leszarom, nem fogom Bet365-nek hívni - poklában, szabadrúgásból, Sir Bobby Charlton rekordját megdöntve. Rooney-nak gyenge szezonja van, és nem is lesz már neki több jó, de erre azért mindig könnyes szemmel gondolunk majd vissza. Remember the name!

Eden Hazard (belga, Chelsea FC), vs. Arsenal

link Forrás

Ebben minden ott van, amit a liga jelenlegi legjobb játékosa tud: technika, gyorsaság, ütemérzék, akarat, eltökéltség, higgadtság, finesz. Csak remélni merjük, hogy ennyivel nem éri be, és még jobb akar majd lenni.

Henrikh Mkhitaryan (örmény, Manchester United) vs. Sunderland AFC

link Forrás

A Sahtar és a Dortmund egykori szupersztárja nehezen találta meg a helyét Mourinho Unitedjében, de amikor sikerült neki, azonnal ilyen rakétákat helyezett el az ellenfelek kapujába. Apró szépséghiba, hogy a hullagyenge Sunderland ellen esett, lesről - de hát ki keresné ezek után a csomót a kákán, ugye.

Olivier Giroud (francia, Arsenal) vs. Crystal Palace

link Forrás

Ezzel indult 2017, és bár ma már furcsa visszagondolni, de a szezonnak ezen a pontján még tényleg úgy tűnt, az idei Arsenal majd végre át tudja lépni Arséne Wenger árnyékát. Giroud mindenesetre a magáét megtette, ez a gól a maga nemében utánozhatatlan gyönyörűség, a trükk, az ötlet, a kivitelezés, a technika, az erő, minden stimmel. Egyből vissza kellett volna vonulni utána.

+1 Nemanja Matics (szerb, Chelsea) vs. Tottenham Hotspur, FA-kupa

link Forrás

Kicsit csalunk, mert ez nem PL, de a Chelsea szerb exkavátora, Nemajna Matics akkorát dugót helyezett el az amúgy nem rossz Hugo Lloris háta mögé az FA-kupa elődöntőjében pár hete, hogy kis híján felborult a kapu.

Na, szerintetek?

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.