Botka: Ha nincs semmi a kezében, Gyurcsánynak távoznia kell a politikából

politika
2017 május 04., 05:28
comments 225
Ejha, nem két fillér lehetett az a karikagyűrű!
photo_camera Botka László, az MSZP miniszterelnök-jelöltje beszél a Tegyünk igazságot! Fizessenek a gazdagok! címmel tartott utcafórumán a XVIII. kerületi Havanna lakótelepen 2017. április 5-én (Fotó: Kovács Tamás / MTI) Fotó: Kovács Tamás/MTI

Az ATV Egyenes Beszéd című műsorának volt vendége szerdán az MSZP miniszterelnök-jelöltje, Botka László, aki arról beszélt, hogy ha Gyurcsány Ferenc nem áll elő bizonyítékkal arról, mivel fogják Orbán Viktort az oroszok és milyen gyanús pénzmozgásokról látott állítólagos bizonyítékokat, akkor azonnal le kell mondania és távoznia a politikából. Mivel a DK elnökének nyilvánvalóan nincs birtokában semmilyen bizonyíték, az üzenet egyértelmű. 

Botka szerint Gyurcsánynak azért kell távoznia, mert az ilyen légből kapott kijelentésekkel csak a miniszterelnök malmára hajtja a vizet. Némi ellentmondásba keveredve a szegedi polgármester arról is beszélt, ő nem foglalkozik más pártok politikusaival, ezért is hirdetett új baloldali politikát - neki és pártjának a kormányváltás a cél, a DK viszont csak szavak szintjén működik együtt.

Az MSZP-ről azt mondta: a debreceni időközi miatt nincs ok az aggodalomra, a bérből és fizetésből élők között kell feltornázni a párt népszerűségét 2018-ra: ennek érdekében adómentessé tennék a minimálbért. A "luxusvádakra" azzal kontrázott, hogy adózott jövedelme van, még felesége is magasabb fizetésért dolgozik, mint ő és a "luxusadó" épp úgy vonatkozna a szocialistákra, mint más pártokra. (ATV)  

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.