Buffon: Hiányozni akarok, ha visszavonultam

foci
2017 május 04., 09:04
comments 12
Buffon az utolsó pillanatban vég a II. Lajos stadionban a Monaco elleni BL-elődöntő első meccsén.
photo_camera Buffon az utolsó pillanatban vég a II. Lajos stadionban a Monaco elleni BL-elődöntő első meccsén. Fotó: BORIS HORVAT/AFP

Szerda este a Juventus Gonzalo Higuain két góljával idegenben 2-0-ra legyőzte az AS Monaco a Bajnokok Ligája elődöntőjének odavágóján, és ezzel óriási lépést tett a június 3-i cardiffi döntő felé (ahol jó esély van rá, hogy a Real Madrid legyen az ellenfél, miután a Bernabeuban 3-0-ra legyőzte az Atlético Madridot). 

A francia-olasz meccs hőse a gólszerző mellett a kapus Gianluigi Buffon volt, aki most már 621 perce nem kapott a sorozatban, 11 meccsen összesen kétszer kellett maga mögé nyúlnia, 9-szer hozott nullára a meccset. 

link Forrás

A kieséses szakaszban még egyszer sem lőttek neki gólt, pedig kétszer 90 percig a Barcelona is próbálkozott. A szerdai meccs után a 39 éves Buffon azt nyilatkozta, a célja nem az, hogy aranylabdás legyen, vagy minél több trófeát összegyűjtsön, mire felakasztja a kesztyűt, hanem hogy emlékezzenek rá, ha már nem lesz ott a pályán. Korábban viccelődve tett egy fogadalmat, hogy ha a Barca se tud gólt lőni neki, akkor visszavonul, ezt aztán kénytelen volt visszavonni, mert a jövő évi oroszországi világbajnokságon még mindenképp védeni szeretne. Utolsó perces védése a Monaco elleni meccsen: 

link Forrás

Buffon szokása szerint védőtársai méltatta: évek óta együtt játszik Leonardo Bonuccival, Giorgio Chiellinivel és Andrea Barzaglival az olasz válogatottban is. Azt is elmondta a monacói találkozó után, hogy sose nézi vissza a védéseit, az energiáit inkább arra fordítja, hogy formában tartsa magát és hasznára legyen a csapatnak. 

A squadra azzurra kapusa számtalan rekordot tart, többek közt ő a legtöbbszörös olasz válogatott játékos, világbajnok, 7-szeres olasz bajnok és 3-szoros kupagyőztes, egyszer nyert UEFA-kupát is, de a Bajnokok Ligája serleg még hiányzik a gyűjteményéből. (Football Italia)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.