Fülöp herceg visszavonul minden közszerepléstől

külföld
2017 május 04., 11:34
Fülöp, Edinburgh hercege, a királynő férje 96 évesen visszavonul.
photo_camera Fülöp, Edinburgh hercege, a királynő férje 96 évesen visszavonul. Fotó: BEN STANSALL/AFP

Egy napja tartotta teljes izgalomban a brit sajtót az a szerdai hír, hogy hirtelen a királyi ház minden alkalmazottját hazahívták egy nagy dandárdiszkóra. Bár ilyen értekezleteket szoktak tartani néhanapján, de most még a legtávolabbi királyi birtokok dolgozóit is Londonba rendelték.

Mindenféle feltételezések keringtek, a Sun nagy igyekezetében még Fülöp herceg, a királynő 96 éves férje halálhírét is keltette. Bár a csütörtöki bejelentés tárgya valóban Fülöp herceg volt, a halálhír kacsának bizonyult.

Valójában csak azt jelentették be, hogy a herceg visszavonul minden, a posztjával járó feladattól.

Ezt Fülöp még maga jelentette be, ahogy azt is, hogy augusztusig az előre letárgyalt programjain még részt vesz, de újabb meghívásokat már nem fogad el. Ami elég komoly veszteség a világnak, mert Fülöp az ilyen látogatásain általában rendkívül vicces, és majd annyira bunkó beszólásokkal szórakoztatta az értő közönséget.

Fülöp - és Erzsébet királynő - 90. születésnapjuk után már számos, a királynőt és férjét megillető posztjukról lemondtak már, de például Erzsébetnek még így is évi kb. 300 eseményen kell megjelennie. (Via BBC)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.