Mégsem mond le olyan hirtelen a cseh kormány

külföld
2017 május 04., 10:10
comments 14

Eredeti terveivel szemben mégsem nyújtja be csütörtökön a lemondását Milos Zeman államfőnél Bohuslav Sobotka miniszterelnök. A kormányfő azért akart hirtelen lemondani, mert helyettesét, Andrej Babist adócsalással vádolták meg.

Sobotka csütörtökön találkozik Milos Zemannal, de lemondása benyújtása helyett inkább csak időpontot fog kérni május végére, hogy majd akkor nyújtsa be lemondását.

A halasztás oka az lehet, hogy Sobotka keddi elhatározásáról még pártja elnökségét is elfelejtette értesíteni. Így valószínűsíthető, hogy a szociáldemokraták időt akarnak nyerni, hogy felkészülhessenek a helyzetre. A szociáldemokrata párt szűkebb vezetőségének szerda késő esti ülése után közölték: a CSSD szerint a jelenlegi válságból az lenne a legjobb kivezető út, ha maradna a mai kormánykoalíció Andrej Babis nélkül. Ez Babis pártja, az ANO számára ez azonban elfogadhatatlan. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.