A CEU mellett kiálló szemináriumsorozat indult az Oxford és a Cambridge Egyetemen

oktatás
2017 május 05., 10:49
comments 143

Az Oxford és a Cambridge Egyetem történelemtanszékei szemináriumsorozatot indítanak, melynek célja, hogy támogatásukról biztosítsák a bezárással fenyegetett CEU-t. 

Mint írják, számos kollégájuk aggódik az ügy miatt, sőt, az Oxford Egyetem alkancellárja, Louise Richardson azóta csatlakozott is a CEU boardjához, hogy így fejezze ki támogatását.  

Összesen három előadást szerveztek a We Stand with CEU névre keresztelt sorozatban, az első csütörtökön volt, a következő alkalom május 25-én lesz, a harmadik pedig június közepén. Mindhárom alkalommal a CEU egy-egy oktatója ad elő az oxfordi és cambridge-i történészhallgatóknak. 

Mint a világ egyik legjobb egyetemének honlapja írja, a CEU egy kimagasló egyetem, kiváló történelemtanszékkel. A két egyetem tanszékei között szoros együttműködés van, a CEU-n pedig sokféle háttérből érkező diákság. A budapesti egyetem egy hidat képez Kelet és Nyugat között, és lesújtva fogadták a hírt, hogy ezt az intellektuális közösséget a bezárás fenyegeti, írják. A két egyetem fellépésének a célja, hogy a lehető legtöbb történészt hívják meg Budapestről, hogy bemutathassák, mivel foglalkoznak a CEU-n. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.