A TEK elfogta K. Dánielt, aki esernyőnek álcázott lőfegyvereket gyártott

bűnügy
2017 május 05., 14:07
comments 72

„A Terrorelhárítási Központ jogszabályban meghatározott felderítési tevékenysége során információ merült fel arra vonatkozóan, hogy K. Dániel, engedély nélkül lőfegyvereket, illetve robbanóanyagot gyárt egy általa rendszeresen használt pincehelyi ingatlan területén” – írta meg a police.hu.

Az ingatlanhoz több mellékhelyiség is tartozik, és megállapították, hogy itt a férfi több alkalommal lövéseket adott le illegális lőfegyverekkel, ezért a TEK műveleti egysége szerdán elfogta K. Dánielt, és átadta a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársainak.

link Forrás

A helyszínen a rendőrök – az elsődleges szakértői vélemény alapján – 25 darab éles lőszert, 22-es kaliberű álcázott fegyvereket és HMTD típusú robbanóanyagot találtak.

K. Dániel a fegyverek álcázása érdekében esernyők nyelébe építette bele az emberélet kioltására is alkalmas szerkezeteket.

A Készenléti Rendőrség Tűzszerész Szolgálata az instabil állapotú robbanóanyagot csütörtökön felrobbantotta.

K. Dánielt őrizetbe vették, előzetesbe kerülhet. (police.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.