Az MSZP kezdeményezi, hogy Orbánt és Gyurcsányt hallgassa meg a nemzetbiztonsági bizottság

A szocialisták frakcióvezetője, Tóth Bertalan a kezdeményezést azzal indokolta: a volt miniszterelnök azzal vádolta meg a jelenlegi miniszterelnököt, hogy az orosz állam titkos információkkal zsarolja őt. Ez olyan állítás, amit bizonyítani kell, hiszen az ügy hatással van az ország szuverenitására. 

Molnár Zsolt, a nemzetbiztonsági bizottság szocialista elnöke azt mondta, a testület következő ülésére meghívja a két politikust, de nemcsak tőlük várnak magyarázatot az ügyben, hanem a polgári és katonai nemzetbiztonsági szolgálatoktól is.

Arról, hogy Gyurcsányt hogyan csinált magából Gyurcsány Ferencet, pár napja részletesen is írtunk

Update: A hírre reagálva Gyurcsány Ferenc közleményt adott ki, amiben azt írta, hogy "ha Orbán nem lesz gyáva, szembesítem a birtokomban lévő információkkal a nemzetbiztonsági bizottság ülésén". 

Gyurcsány közleménye szerint két forgatókönyv lehetséges: 

  • "Ha Orbán nem lesz gyáva és eljön, akkor én is ott leszek és szembesítem a birtokomban lévő információkkal a parlament nemzetbiztonsági bizottságának ülésén, amelyeket így megismerhetnek majd a bizottság tagjai is."
  • "Ha Orbán gyáva lesz és nem jön el az ülésre, akkor nyilván én sem fogok elmenni, de minden birtokomban lévő információról személyesen, hivatalosan tájékoztatni fogom a nemzetbiztonsági bizottság elnökét, Molnár Zsoltot."