Tíz halott a mexikói hadsereg és a kőolajtolvajok összecsapásában

külföld
2017 május 05., 03:53
comments 31
A mexikói hadsereg katonái csatárláncba fejlődnek Palmarito határában, az állami olajipari óriás, a PEMEX vezetéke mellett.
photo_camera A mexikói hadsereg katonái csatárláncba fejlődnek Palmarito határában, az állami olajipari óriás, a PEMEX vezetéke mellett. Fotó: JOSE CASTANARES/AFP

Kőolajvezetékeket megcsapoló bűnbandák ellen indított nagyszabású műveletet az ország középső részén, Puebla államban a mexikói hadsereg. Ezer katona bevetésével próbálták felszámolni a bandákat, amelyek azonban szintén jól fel voltak fegyverezve.

A kirobbant tűzharcban legalább négy katona és hat bűnöző vesztette életét.

A katonák először egy bejelentésre reagálva vonultak ki Palmarito település közelében a vezetékhez. A fegyveres bűnözők nőket és gyerekeket használtak élő pajzsként. A katonák ezért nem viszonozták a tüzet. Itt két katona vesztette az életét, egy harmadik megsebesült.

Pár órával később ugyanitt a bűnözők öt terepjáróról nyitottak tüzet a hadsereg katonáira. Itt már tűzharc bontakozott ki, ebben két katona és hat bűnöző vesztette életét. 12 embert, köztük kiskorúakat is őrizetbe vettek.

Televíziós képsorokon azt lehetett látni, hogy helyi lakosok utakat torlaszoltak el és gumiabroncsokat gyújtottak fel. A helyi sajtó tudósításai szerint a helyiek a hadsereget okolják az incidensért. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.