Nem lehet többé delfinekkel úszni Franciaországban

ÁLLAT
2017 május 07., 05:07
comments 116

A francia kormány megtiltotta a delfinek és karszárnyú delfinek fogságban tartását. A szabály alól csak azok az állatok kapnak felmentést, amelyek már most is fogságban élnek. 

photo_camera Fotó: VALERY HACHE/AFP

 A francia állatkertek képviselői arra panaszkodnak, hogy nem egyeztettek velük a szigorításról, ugyanakkor az állatvédők történelmi jelentőségű előrelépésnek tartják a döntést. A szigorítás miatt gyakorlatilag meg fognak szűnni a tengeri cirkuszok Franciaországban.  

Segolene Royal környezetvédelmi miniszter még szerdán írta alá a jogszabály első verzióját, de aztán úgy döntött, hogy tovább kell szigorítani a törvényt, ezért a fogságban élő delfinek tenyésztését is megtiltották.

photo_camera Fotó: Alexandr Kryazhev/Sputnik

Az új szabályok alapján a közönség közvetlen kapcsolatba sem léphetne a delfinekkel, így a közös úszásra sem lesz majd lehetőség. Ráadásul a delfinek medencéit is sokkal nagyobbra kell majd szabni.

Jon Kershaw, a francia Riviéra egyik víziparkjának vezetője bombázáshoz hasonlította a kormánydöntését. Az új szabályok többségét hat hónapon belül alkalmazni kell, a medencék bővítésére pedig három évet kaptak a delfintulajdonosok. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.