Vallásgyalázás miatt nyomoznak Stephen Fry ellen Írországban

vallás
2017 május 7., 5:52
comments 666
photo_camera Fotó: BEN STANSALL/AFP

Az ír rendőrség vallásgyalázás miatt indított nyomozást Stephen Fry ellen, aki a Meaning of Life című műsorban két évvel ezelőtt beszélt arról, mit mondana istennek a mennyország kapujában:

„Hogy mertél olyan világot teremteni, amelyben ennyi szenvedés van? Ez nem az ő hibája?[...] Miért kellene tisztelnem egy szeszélyes, beszűkült gondolkozású, hülye istent, aki egy olyan világot teremt, amely tele van igazságtalansággal és szenvedéssel?”

Fry hozzátette, hogy ha görög istenekkel találkozna, őket sokkal hamarabb el tudná fogadni, mivel ők nem hirdetik magukat mindent látónak mindent tudónak és jóságosnak.

Az ír rendőrség most felvette a kapcsolatot azzal, aki panaszt tett a 2015 februárjában leadott adás miatt. Az ír törvények alapján ugyanis akár 25 ezer eurós büntetést is kaphat, aki vallásgyalázó szövegeket tesz közzé. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt