Vallásgyalázás miatt nyomoznak Stephen Fry ellen Írországban

vallás
2017 május 07., 05:52
comments 666
photo_camera Fotó: BEN STANSALL/AFP

Az ír rendőrség vallásgyalázás miatt indított nyomozást Stephen Fry ellen, aki a Meaning of Life című műsorban két évvel ezelőtt beszélt arról, mit mondana istennek a mennyország kapujában:

„Hogy mertél olyan világot teremteni, amelyben ennyi szenvedés van? Ez nem az ő hibája?[...] Miért kellene tisztelnem egy szeszélyes, beszűkült gondolkozású, hülye istent, aki egy olyan világot teremt, amely tele van igazságtalansággal és szenvedéssel?”

Fry hozzátette, hogy ha görög istenekkel találkozna, őket sokkal hamarabb el tudná fogadni, mivel ők nem hirdetik magukat mindent látónak mindent tudónak és jóságosnak.

Az ír rendőrség most felvette a kapcsolatot azzal, aki panaszt tett a 2015 februárjában leadott adás miatt. Az ír törvények alapján ugyanis akár 25 ezer eurós büntetést is kaphat, aki vallásgyalázó szövegeket tesz közzé. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.