A tervezettnél is magasabb felhőkarcolót szeretne a Kopaszi gátra a kerület főépítésze

Budapest
2017 május 08., 05:43
comments 157
link Forrás

UPDATE 12:34: Vicces fejlemény van a történetben, az imént kaptam közleményt a Kopaszi-gáton fejlesztő Property Markettől, amiből kiderült, hogy

ők egyáltalán nem akarnak 120 méteresnél magasabb felhőkarcolót építeni.

Közleményük szerint "[a] beruházó nem szándékozik a jelenleg hatályos Településrendezési szabályok módosítását kezdeményezni és az épület fejlesztését a jelenleg hatályos magassági szabályok figyelembevételével (120 méter) tervezi. – Árendás Gergely, a Property Market ügyvezető igazagtója"

Az alábbiakban az eredeti cikket olvashatják.

A Garancsi István többségi tulajdonában levő Market Építő Zrt. többségi tulajdonában levő Property Market Ingatlanfejlesztő Kft. ugyan csak 120 méter magas toronyházat tervezett építeni a Kopaszi-gátnál, a XI. kerület főépítésze, Takács Viktor jobban örülne, ha ennél is nagyobb

negyven emeletnél is magasabb, legalább 150 méteres toronyház épülne,

mert az "jobban mutatna" a "hazai szabályozás sajátosságai miatt". Ezek szerint a sajátos szabályok szerint ugyanis nem lehet karcsú toronyházakat építeni a sok lift, lépcsőház és "bonyolult megoldás" miatt. Takács attól tart, hogy egy 120 méter magas épület túl dobozszerű lenne.

A Property Market nyolc nemzetközileg is elismert építészirodát hívott meg, amelyek reményei szerint "ikonikus, szoborszerű" épületet terveznek majd. (Magyar Idők via HVG)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.