Elcseszték a vámosok, tűzre dobták a pótolhatatlan százszorszépeket

kultúra
2017 május 08., 07:31
comments 94

A párizsi Természettudományi Múzeumból érkezett az ausztráliai Brisbane-be egy több, mint 150 éves különleges tudományos gyűjtemény, ami lepréselt százszorszépekből állt. Kölcsönbe küldték volna. A vámosok azonban nem találták rendben a növényi minták papírjait - a hatóságok most már elismerik, hogy ez az ő hibájuk volt - a bizonytalanságot pedig úgy oldaották fel, hogy tűre vetették az egészet.

Egy ausztrál professzor szerint a megsemmisített gyűjtemény talán pótolhatatlan volt, hiszen elképzelhető, hogy az abban szereplő százsszorszépfaj már nem is létezik. Hát most már biztosan nem!

(via BBC

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.