Ismerősük végezhette ki a két bostoni doktort

külföld
2017 május 08., 05:06
comments 23

A rendőrség szerint ismerhette áldozatait a 30 éves Bampumim Teixeira, akit két bostoni orvos brutális meggyilkolásával gyanúsítanak. Teixeirát annak a luxustársasháznak a kapujában fogták el tűzharc után, melynek a tetőtéri lakásában meggyilkolták a 38 éves Lina Bolanost és vőlegényét, a 49 éves Richard Fieldet.

link Forrás

Bolanos, a Harvardon oktató gyerekaneszteziológus és a szintén aneszteziológus Field torkát átvágták. Mindkettejükre megkötözve találtak rá a rendőrök, akiket azután riasztottak, hogy egy fegyverest láttak a házban.

Teixeira a társasház kapujában futott bele a kiérkező rendőrökbe, akikre tüzet is nyitott. A rendőrök viszonozták a tüzet, többször el is találták Teixeirát, akit nem életveszélyes sérülésekkel szállítottak kórházba. A rendőrök nem sérültek meg a tűzharcban.

A hatóságok egyelőre nem közöltek részleteket sem a gyilkosság módjáról, sem az indítékairól. A Boston Globe jelentése szerint a gyilkos "megtorló üzenetet" hagyott a helyszínen. Az elkövetés módja, amiről szintén a Boston Globe számolt be, szintén személyes indítékot feltételez.

Teixeira amúgy büntetett előéletű, de korábban nem erőszakos bűncselekmények, csak lopások miatt ítélték el. (Via The Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.