Ismerősük végezhette ki a két bostoni doktort

A rendőrség szerint ismerhette áldozatait a 30 éves Bampumim Teixeira, akit két bostoni orvos brutális meggyilkolásával gyanúsítanak. Teixeirát annak a luxustársasháznak a kapujában fogták el tűzharc után, melynek a tetőtéri lakásában meggyilkolták a 38 éves Lina Bolanost és vőlegényét, a 49 éves Richard Fieldet.

Bolanos, a Harvardon oktató gyerekaneszteziológus és a szintén aneszteziológus Field torkát átvágták. Mindkettejükre megkötözve találtak rá a rendőrök, akiket azután riasztottak, hogy egy fegyverest láttak a házban.

Teixeira a társasház kapujában futott bele a kiérkező rendőrökbe, akikre tüzet is nyitott. A rendőrök viszonozták a tüzet, többször el is találták Teixeirát, akit nem életveszélyes sérülésekkel szállítottak kórházba. A rendőrök nem sérültek meg a tűzharcban.

A hatóságok egyelőre nem közöltek részleteket sem a gyilkosság módjáról, sem az indítékairól. A Boston Globe jelentése szerint a gyilkos "megtorló üzenetet" hagyott a helyszínen. Az elkövetés módja, amiről szintén a Boston Globe számolt be, szintén személyes indítékot feltételez.

Teixeira amúgy büntetett előéletű, de korábban nem erőszakos bűncselekmények, csak lopások miatt ítélték el. (Via The Guardian)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.