Ismerősük végezhette ki a két bostoni doktort

A rendőrség szerint ismerhette áldozatait a 30 éves Bampumim Teixeira, akit két bostoni orvos brutális meggyilkolásával gyanúsítanak. Teixeirát annak a luxustársasháznak a kapujában fogták el tűzharc után, melynek a tetőtéri lakásában meggyilkolták a 38 éves Lina Bolanost és vőlegényét, a 49 éves Richard Fieldet.

Bolanos, a Harvardon oktató gyerekaneszteziológus és a szintén aneszteziológus Field torkát átvágták. Mindkettejükre megkötözve találtak rá a rendőrök, akiket azután riasztottak, hogy egy fegyverest láttak a házban.

Teixeira a társasház kapujában futott bele a kiérkező rendőrökbe, akikre tüzet is nyitott. A rendőrök viszonozták a tüzet, többször el is találták Teixeirát, akit nem életveszélyes sérülésekkel szállítottak kórházba. A rendőrök nem sérültek meg a tűzharcban.

A hatóságok egyelőre nem közöltek részleteket sem a gyilkosság módjáról, sem az indítékairól. A Boston Globe jelentése szerint a gyilkos "megtorló üzenetet" hagyott a helyszínen. Az elkövetés módja, amiről szintén a Boston Globe számolt be, szintén személyes indítékot feltételez.

Teixeira amúgy büntetett előéletű, de korábban nem erőszakos bűncselekmények, csak lopások miatt ítélték el. (Via The Guardian)