Orbán az orosz kódról: betartottuk az adatvédelmi szabályokat

POLITIKA
2017 május 08., 13:56
comments 129

Miért szolgálja a Fidesz az idegen hatalmat?

- címmel tett fel hétfőn a Parlamentben azonnali kérdést a miniszterelnöknek a szocialista Gúr Nándor.

A téma a nemzeti konzultáció azon pikáns eleme volt, hogy az internetes kérdőívet kitöltők személyes adatait a program egy, az orosz titkosszolgálatoknak korábban személyes adatokat kiszolgáltató orosz cég szervereire továbbította.

Orbán válaszában azt mondta: betartják a szigorú adatvédelmi szabályokat, és a jövőben is így fognak tenni.

A valóság ezzel szemben az, hogy a konzultációs szájt adatvédelmi szabályzatában az szerepelt, hogy semmiféle harmadik félnek nem adják ki ezeket az adatokat. Azt nem tudni, mi történt az adatokkal, de az egészen biztos, hogy azokat a kód megváltoztatásáig harmadik félnek adták ki.

A miniszterelnök speciális érveléstechnikát alkalmazva ezután azzal érvelt az online ív biztonságos mivolta mellett, hogy eddig - szerinte - egymillióan töltötték ki a kérdőíveket, és éppen ez bizonyítja, hogy az akció az emberek szerint biztonságos. A színvonalas szócsata végét Orbán rituális sorosozással zárta le.

(via HVG)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.