Nassolós videókkal akarják megtörni Izraelben a palesztin rabok éhségsztrájkját

külföld
2017 május 09., 04:43
comments 63

Izraelben olyan videókat jelentettek meg az egyik börtönben ülő, palesztin vezetőről, amelyeken látható, hogy a férfi akkor is evett, amikor azt állította, hogy éhségsztrájkol. A börtönőrök által nyilvánosságra hozott videókon Marwan Barghouti édességeket és süteményeket eszik a cellájában.

link Forrás

Barghouti felesége szerint manipulált videókról van szó, amelyekkel az izraeli hatóságok csak meg akarják törni az elszántságát annak az ezernél is több palesztin fogolynak, akik április közepe óta éhségsztrájkolnak a börtönben, hogy jobb körülményeket követeljenek maguknak.

Marwan Barghuti
photo_camera Marwan Barghuti Fotó: MARCO LONGARI/AFP

Barghoutit, aki a második palesztin felkelés vezetője volt, ötszörös életfogytiglanra ítélték 2002-ben, mert részt vett két támadás irányításában, amelyekben öt ember meghalt. A férfi tagadta a vádakat.

A felmérések szerint a palesztinok többsége támogatná, hogy Barghouti legyen a palesztinok elnöke Mahmúd Abbász után. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.