Nassolós videókkal akarják megtörni Izraelben a palesztin rabok éhségsztrájkját

Izraelben olyan videókat jelentettek meg az egyik börtönben ülő, palesztin vezetőről, amelyeken látható, hogy a férfi akkor is evett, amikor azt állította, hogy éhségsztrájkol. A börtönőrök által nyilvánosságra hozott videókon Marwan Barghouti édességeket és süteményeket eszik a cellájában.

Barghouti felesége szerint manipulált videókról van szó, amelyekkel az izraeli hatóságok csak meg akarják törni az elszántságát annak az ezernél is több palesztin fogolynak, akik április közepe óta éhségsztrájkolnak a börtönben, hogy jobb körülményeket követeljenek maguknak.

Marwan BarghutiFotó: MARCO LONGARI/AFP

Barghoutit, aki a második palesztin felkelés vezetője volt, ötszörös életfogytiglanra ítélték 2002-ben, mert részt vett két támadás irányításában, amelyekben öt ember meghalt. A férfi tagadta a vádakat.

A felmérések szerint a palesztinok többsége támogatná, hogy Barghouti legyen a palesztinok elnöke Mahmúd Abbász után. (Guardian)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.