A bokrok között bujkált Trump szóvivője, hogy ne lássák meg az újságírók

Miután interjút adott a Fox Business tévének a Fehér Ház kertjében, perceken át a bokrok között rejtőzött Sean Spicer, Donald Trump szóvivője, mert nem tudott úgy visszamenni az irodájába, hogy ne fusson bele az ott várakozó riporterekbe – írta a Washington Post.

Az újságírók James Comey FBI-igazgató váratlan kirúgása miatt rohanták le kérdésekkel a Fehér Ház sajtósait, akiket jelek szerint az elején kialakult kommunikációs panelek nélkül érte a helyzet.

Végül úgy oldódott meg a patthelyzet, hogy Spicer küldöttje útján jelezte az újságíróknak: csak akkor hajlandó beszélni velük, ha lekapcsolják a kameráikat és a fényeket. Végül a sötétben válaszolt az újságírók kérdéseire tíz percen keresztül. Elmondta, szerinte továbbra sincs szükség különleges ügyészre, hogy átvegye a Trump-kampány és az orosz rezsim közötti összejátszásról szóló nyomozást.

A mai sajtótájékoztatójára sem ment el Spicer, a helyettes szóvivő, Sarah Huckabee Sanders tartotta helyette az eligazítást.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.