Börtönre ítélték a bombariadóval bankfiókokat fenyegető miskolci nőt

Tbg
bűnügy
2017 május 11., 14:33
comments 14

Két év négy hónap letöltendő szabadságvesztésre ítélte első fokon a miskolci járásbíróság azt a nőt, aki több bankfiókot bombarobbantással fenyegetett meg.

A vádlott 2015-ben lakáshitelek adósaival vette fel a kapcsolatot, akiknek azt mondta, hogy a felvett összeg egy bizonyos hányadáért a hitelük lezárásában segítséget nyújt számukra a pénzintézeteknél.

Horváth Dóra ismertetése szerint a vádlott időpontot egyeztetett az adósokkal és találkozót beszélt meg velük budapesti bankfiókokban. A pénzintézetekkel ténylegesen nem vette fel a kapcsolatot, hanem segélyhívón tett bejelentést, mondván, hogy az adott bankfiókban „bomba fog robbanni”.

A bejelentések miatt a bankfiókokat kiürítették, a tűzszerészek megvizsgálták az épületeket, azonban robbanóanyagot egyik esetben sem találtak. 

A bíróság enyhítő körülményként értékelte, hogy a vádlott a bűncselekmény elkövetését beismerte, az eljárás során megbánó magatartást tanúsított, ugyanakkor súlyosító körülményként vette figyelembe a terhelt büntetett előéletét, továbbá azt, hogy a cselekményt büntetőeljárás hatálya alatt követte el. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.