Börtönre ítélték a leszbikus lányt öt éven át fogva tartó horvát pszichiátert

külföld
2017 május 11., 09:48

Első fokon tíz év börtönre ítélte a rijekai bíróság Mirjana Vulin lopacai pszichiátert, aki "kezelés" néven öt éven át, 21 éves koráig gyakorlatilag fogva tartott egy leszbikus lányt.

Ana Dragičevićet az ágyhoz szíjazták, kényszerzubbonyt adtak rá, és antipszichotikus gyógyszereket adtak neki. Kiskorúként, három éven át szülei jóváhagyásával tartották fogva. Utána, amikor már önmaga rendelkezhetett volna, akarata ellenére.

Az öt évig tartó rabságból érzelmi roncsként került ki, majd feljelentette szüleit és az elmegyógyintézetet. A nem jogerős ítéletre 9 évet kellett várnia.

A bíróság ítélete szerint a doktornő lelkiismeretlenül viselkedett, alkalmatlan szereket és módszereket vett igénybe, és törvényellenesen tartotta bezárva a fiatal lányt. Erős antipszichotikumokkal próbálta "kezelni" a lány leszbikus hajlamait, erőszakot alkalmazott, amikor lekötöztette a lányt, amiről nem tájékoztatta szüleit, és megfelelő dokumentációt sem vezetett a "gyógykezelésről". (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.