Csányi Sándor cégétől vehet repülőgépet a kormány

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Az Air Invest Kft. HA-LKN lajstromú, Dassault Falcon 900EX típusú gépe. A Magyar Nemzet értesülései szerint ezt veheti, vehette meg a kormány kormánygépnek.Fotó: Alec Wilson/Flickr CC BY-SA 2.0

Csányi Sándor Air Invest Kft.-jétől venne kormánygépet a kabinet, értesült a Magyar Nemzet. A lap használtgéppiaci forrásai szerint milliárdos nagyságrendű beszerzésről lehet szó, ennyire becsülik a 12 éves, három hajtóműves, interkontinentális repülésre is alkalmas Dassault Falcon 900EX árát.

A kormány, sőt, már az előző is eddig is ezt a gépet bérelte üzleti utakra.

A Magyar Nemzet azt nem tudta kideríteni, hogy már megtörtént-e a tranzakció, de tudomásuk szerint a gépet tavasszal már felkészítették az átadásra. A svájci Bázelbe repültek vele, ahol elvégezték a szükséges javításokat, felújították az utasteret és átalakításokat is végeztek rajta. A HA-LKN lajstromjelű gép a légtérfigyelő oldalak adatai szerint március 6-án repült Svájcba, azóta nem mozgott. (Magyar Nemzet via HVG)

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.