Egyszavas választ kell adni az angolérettségi egyik kérdésére

oktatás
2017 május 11., 08:29
comments 108

Stephen Hawking, egy különleges kerékpár, egy elveszett szemüveg és a sziesztázás volt a téma az angolérettségi első részében, írja az Eduline. A szövegértési feladat részeként igaz-hamis, szövegpótlási, nyelvtani és összepárosítási feladatokat kellett megoldaniuk az érettségizőknek a rendelkezésre álló hatvan percben.

A lapnak nyilatkozó szaktanár szerint "semmiképp sem nevezhető nehéznek" az idei érettségi. A hármas feladatot szerinte "gyakorlatilag a primitív szóval is illethetnénk, annyira egyszerű". Ezzel szemben a negyedik feladat egyik kérdésére csak következtetés alapján lehet választ adni, mert a válasz nem derül ki az eredeti szövegből.

A diákok általában inkább az érettségi második feladatsorától szoktak tartani. Erre kevés pontot lehet csak kapni, de sokat lehet veszteni, írja az Eduline. Ennek első részfeladataként egy, a Csalagútról szóló huányos szöveget kell a megadott szavak felhasználásával kiegészíteni. A második részfeladatban egy ír fesztviálról szóló szöveget kell ugyaníg kipótolni. A harmadik részfeladatban egy, a Wall Street elnevezéséről és kialakulásáról szóló szövegben kell a megadott szavakat helyes igeidőbe tenni és ragozni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.