Falbontással akartak kifosztani egy pénzváltót, de zárt páncélszekrény fogadta őket

Vádat emeltek két férfi ellen, akik tavaly májusban úgy próbáltak meg kifosztani egy XIII. kerületi lakóház földszintjén található pénzváltót, hogy a helyiségbe a pincéből, a falat kibontva jutottak be – közölte Ibolya Tibor fővárosi főügyész.

Az elsőrendű vádlott egy, az eljárásban ismeretlenül maradt embertől kapta a megbízást betörésre és arra, hogy a pénzváltó nyitott páncélszekrényéből lopja el az ott tárolt 20-22 millió forintnyi pénzt. A felbujtó a pincelejáróhoz kulcsot is adott a férfinak.

A vádlott tavaly május 8-án délután találkozott egy ismerősével, akinek elmesélte, mire készül, a másik férfi pedig úgy döntött, hogy segít neki a betörésben.

A két férfi még aznap kulccsal lement a lakóház pincéjébe, majd a pénzváltó irodahelyisége alatt elkezdte bontani a pince tetőszerkezetét és az üzlet padlóját egészen addig, míg akkora lett a nyílás, amin az elsőrendű vádlott be tudott mászni az üzletbe.

De a páncélszekrényt zárva találták, időközben pedig az üzlet riasztója is megszólalt, ezért a két vádlott megijedt, a lakóház padlására menekült, és ott rejtőzött el.

A kiérkező rendőrök mindkettőjüket elfogta. A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség a két férfit jelentős értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopással vádolja. (MTI)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.