Nemcsak a vegánok, a kokainisták sem kamázzák az új ötfontost

Tbg
bulvár
2017 május 11., 21:41
photo_camera Fotó: WPA Pool/Getty Images

A második legnagyobb magyar városban, Londonban is többeket zavar az új ötfontos, polimerből készült, vízálló bankjegy.

Eleinte a vegánok és a hinduk akadtak ki, mert mint kiderült, állati zsírt tartalmaz.

Most pedig a Metro által megszólaltatott birminghami kokainisták sivalkodását közvetítjük.

Eleinte minden oké volt a szipogók szerint, hiszen az új műanyag bankjegy „tökéletesen” tekeredik, így kíválóan lehet belőle szívószálat készíteni, amivel az orrba helyezhető a kábítószer.

Csakhogy a bankjegy széle annyira vág, hogy a kokainisták azóta visszasírják a régi papírt: folyton felvágja orruk cimpáját az éles széle a bankjegynek.

Már meg is született az erre utaló kifejezés, az „I had been Winstoned” (a stoned - betépett jelentéssel bír, a bankjegyek egy részén pedig Winston Churchill látható.)

A Bank of England a sirámok ellenére hajthatatlanul nyomtatja továbbra is az új ötfontosokat. (Independent)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.