Feljelenti Tállai Andrást az LMP, mert nem volt hajlandó érdemben válaszolni a kérdésükre

Az Index ír arról, hogy az LMP szokatlan eszközzel próbálja meg racionális mederbe terelni a kormányzati kommunikációt: a párt politikusa, Hadházy Ákos büntetőfeljelentést tett Tállai András államtitkár és NAV-elnök ellen, mivel tudatosan nem válaszolt a kérdésükre. 

Hadházy még március végén tett fel írásbeli kérdést Varga Mihály nemzetgazdasági miniszternek, arról, hogy a NAV hogyan reagál a szociális szövetkezetek alapítási lázára. Hadházy kilenc releváns kérdést tett fel a minisztériumnak, a Varga helyett válaszoló Tállai azonban egyre sem válaszolt érdemben, összesen egyetlen mondattal utalt a kérdésekre: 

A NAV a kérdéses adózói kört már az alakulásától kezdve nyomon követi, a működés alatt folyamatosan monitorozza, illetve kockázatelemzést és a feltárt kockázatok alapján ellenőrzést végez, szükség esetén jelzéssel él a felettes szerv felé.

Hadházy azzal érvel, hogy ez a válasz a NAV közismert feladatkörét összefoglaló általános információ csak, ezzel pedig az NGM államtitkára tudatosan megszegte a válaszadási kötelezettségét. Ezért szerinte Tállait hivatalos személyként, hivatali kötelezettségét megszegve hivatali visszaélést követett el. 

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.