Félmilliárdos mínuszban zárta a tavalyi évet a Fidesz

politika
2017 május 12., 09:28
comments 75

A Magyar Nemzet szemlézte a csütörtöki Magyar Közlönyt, és vette észre, hogy elég rossz éve volt tavaly a nagyobbik kormánypártnak: 490 millióval tovább nyújtózkodtak, mint ameddig a takarójuk elér. A központi költségvetésből kapott 870 millió mellé 156 millió jött be tagdíjakból, ezen felül pedig csupán néhány hálás képviselő adakozott. A legnagyobb szíve Bajkai Istvánnak (3,1 millió), Papcsál Ferencnek (2,1 millió) és Bocskor Andreának volt (1,4 millió) volt. 

A serpenyő másik felét viszont súlyos tételek húzzák lefelé: a működés 310 milliót, eszközök beszerzése 653 milliót, "politikai tevékenység kiadás" (?) 240 milliót, "egyéb kiadások" pedig 365 milliót vittek el. Ez azt jelenti, hogy szűk 1,1 milliárd folyt be és majdnem 1,6 milliárd folyt ki. Gyorsan el kell kezdeni spórolni a Fidesznek, mielőtt anyagilag belerokkan a hamarosan nyolcadik éve zajló kormányzásba. 

photo_camera Fotó: Magyar Közlöny, 2017. évi 23. szám

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.