Félmilliárdos mínuszban zárta a tavalyi évet a Fidesz

2017 május 12., péntek 9:28
78

A Magyar Nemzet szemlézte a csütörtöki Magyar Közlönyt, és vette észre, hogy elég rossz éve volt tavaly a nagyobbik kormánypártnak: 490 millióval tovább nyújtózkodtak, mint ameddig a takarójuk elér. A központi költségvetésből kapott 870 millió mellé 156 millió jött be tagdíjakból, ezen felül pedig csupán néhány hálás képviselő adakozott. A legnagyobb szíve Bajkai Istvánnak (3,1 millió), Papcsál Ferencnek (2,1 millió) és Bocskor Andreának volt (1,4 millió) volt. 

A serpenyő másik felét viszont súlyos tételek húzzák lefelé: a működés 310 milliót, eszközök beszerzése 653 milliót, "politikai tevékenység kiadás" (?) 240 milliót, "egyéb kiadások" pedig 365 milliót vittek el. Ez azt jelenti, hogy szűk 1,1 milliárd folyt be és majdnem 1,6 milliárd folyt ki. Gyorsan el kell kezdeni spórolni a Fidesznek, mielőtt anyagilag belerokkan a hamarosan nyolcadik éve zajló kormányzásba. 

Fotó: Magyar Közlöny, 2017. évi 23. szám

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt