Trump a Twitteren fenyegette meg az FBI kirúgott igazgatóját, nehogy eszébe jusson szivárogtatni valamit

külföld
2017 május 12., 13:23
comments 165

Nagyon erős reggele van az Amerikai Egyesült Államok elnökének, az elmúlt két órában már vagy nyolcszor tweetelt és még előtte az egész nap. 

A legizgalmasabbat keleti parti idő szerint olyan 8 óra tájékán követte el, amiben azt üzeni az FBI nemrég kirúgott igazgatójának: jobban teszi, ha nem szivárogtat a sajtónak, mert nem tudhatja, készültek-e felvételek kettejük találkozójáról. 

A dologban nem csak az érdekes, hogy az Egyesült Államok elnöke maffia-vezérek stílusában üzenget az államigazgatásból frissen távozott hivatalnokoknak, hanem azért is, mert ezzel Trump indirekte elismeri, hogy személyes, de mindenképp kettejükre tartozó okok vezettek Comey menesztéséhez. 

Comey kirúgásának körülményeiről Kasnyik Márton részletes cikket közölt tegnap, érdemes elolvasni. Röviden összefoglalva erős a gyanú, hogy a kampányban még Trump számára kedvezőeket lépő FBI-igazgatónak azért kellett távoznia, mert váratlanul felgyorsult a nyomozás az elnöki stáb orosz kapcsolatainak feltérképezéséről. 

photo_camera Donald Trump és James Comey 2017. január 22-én, Trump eskütétele után két nappal. Fotó: Pool/Getty Images

Trump ezen túl főleg a "Fake News" terjedéséről, a mainstream sajtó lehetetlenségeiről posztolt az elmúlt órában, és azt írta, szerinte az egész Trump-Putyin közeledést a demokraták fabrikálták össze a választási kampányban. Az elnök nehéz reggelét itt lehet követni. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.