A térség fideszes képviselője szerint teljesen oké, hogy Mészáros Lőrinc elvette a helyiek horgásztavát

2017 május 13., szombat 15:57
268

Nincs abban kivetnivaló, sőt, teljesen természetes, hogy Mészáros Lőrinc lekerítette a bicskei Erőmű-tavat a helyi lakosok elől – mondta a HírTV-nek Tessely Zoltán, a bicskei körzet fideszes országgyűlési képviselője. A szép bajszú képviselő szerint magánterületről van szó, ezért normális, hogy a bicskei horgászok kilométerekkel arréb hogászhatnak csak.

A most már masszív kerítéssel, őrbódékkal és kamerákkal védett terület 2014-ben került Mészáros Lőrinc cégéhez, ő pedig idén zárta le a területet a helyiek elől végleg. Korábban népszerű kiránduló és horgásztó volt.

Tessely szerint azért nem került a városhoz a tó, mert a korábbi, befürdött izraeli befektető után csak "csillagászati áron" jutottak volna hozzá.

A területet 2,8 milliárd forintért hirdette meg a felszámoló, de vélhetően gyorsan lement az ár, így 2014-ben már jóval alacsonyabb áron mehetett el a tó és a körülötte lévő terület; a Búzakalász 66 mérlegéből az olvasható ki, hogy abban az évben mindössze kétszázmillió forinttal emelkedett a cég ingatlantulajdona.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt