A térség fideszes képviselője szerint teljesen oké, hogy Mészáros Lőrinc elvette a helyiek horgásztavát

Nincs abban kivetnivaló, sőt, teljesen természetes, hogy Mészáros Lőrinc lekerítette a bicskei Erőmű-tavat a helyi lakosok elől – mondta a HírTV-nek Tessely Zoltán, a bicskei körzet fideszes országgyűlési képviselője. A szép bajszú képviselő szerint magánterületről van szó, ezért normális, hogy a bicskei horgászok kilométerekkel arréb hogászhatnak csak.

A most már masszív kerítéssel, őrbódékkal és kamerákkal védett terület 2014-ben került Mészáros Lőrinc cégéhez, ő pedig idén zárta le a területet a helyiek elől végleg. Korábban népszerű kiránduló és horgásztó volt.

Tessely szerint azért nem került a városhoz a tó, mert a korábbi, befürdött izraeli befektető után csak "csillagászati áron" jutottak volna hozzá.

A területet 2,8 milliárd forintért hirdette meg a felszámoló, de vélhetően gyorsan lement az ár, így 2014-ben már jóval alacsonyabb áron mehetett el a tó és a körülötte lévő terület; a Búzakalász 66 mérlegéből az olvasható ki, hogy abban az évben mindössze kétszázmillió forinttal emelkedett a cég ingatlantulajdona.