Brutálisan összeverték Koszovó legismertebb újságíróját

külföld
2017 május 13., 07:57
comments 128

Háza mellett, péntek éjfélkor támadták meg ismeretleneke Koszovó egyik legismertebb újságíróját, Arbana Xharrát. A nő súlyos sérülésekkel került kórházba, állapota stabil, írja a BalkanInsight.

Xharra korábban az első koszovói független lapba, a Koha Ditoréba írt, majd a Zeri című újság főszerkesztője lett, ahonnan múlt héten távozott, hogy csatlakozzon a kormányzó Koszovói Demokrata Párthoz. Korrupciós ügyekről, politikusok visszaéléseiről, illetve iszlamista szélsőségesekről írt tényfeltáró cikkeket Xharra. 

Írásai miatt többször halálosan megfenyegették, legutóbb áprilisban zaklatták, és festették össze otthonát. Xharra két évvel ezelőtt megkapta az amerikai külügyminisztérium díját, amit nőknek ítélnek oda bátorságukért.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.