HÖOK szerint itt az ideje emelni a tíz éve változatlan ösztöndíjakat

oktatás
2017 május 13., 10:13
comments 67

Háromnapos közgyűlést tart Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája Szombathelyen. Az esemény előtt az MTI-nek Gulyás Tibor elnök elmondta, hogy kiemelt témák lesznek a hallgatói ösztöndíjak és a kollégiumfejlesztési program helyzete. 

Az ösztöndíjak tíz éve nem emelkedtek, ezért a hallgatók közül sokan úgy érzik, hogy ez az ügy a tanulás becsületéről, megbecsüléséről szól,

mondta az elnök, aki szerint a hallgatók azt szeretnék elérni, hogy legalább az infláció mértékével emeljen a kormány. Számításaik szerint ez 12 milliárdos kiadást jelentene. Gulyás hozzátette még, hogy a közgyűlésen folytatni szeretnék a HÖOK megreformálását, várhatóan elfogadnak egy szabályzatot a hallgatói önkormányzatba megválasztott képviselők jutalmazásáról, aminek szavai szerint az a célja, hogy jobban, átláthatóbban működjenek ezek az önkormányzatok.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.