Zátronyra futott a franciák kétéltű járműve, ezért inkább elhalasztották a partraszálló hadgyakorlatot

külföld
2017 május 13., 12:52
comments 120

Francia vezetésű hadgyakorlatot tartottak volna pénteken az amerikai fennhatóság alattó Guam partjainál amerikai, brit és japán erőkkel közösen, hogy megnyugtassák a növekvő kínai befolyás miatt aggódó országokat a térségben – csakhogy nem sikerült a dolog, mert egy francia partraszálló kétéltű jármű zátonyra futott. 

A Mistral helikopter-hordozóról indított kétéltű jármű egyik propellere megsérült.

Ez a hadgyakorlat csak tovább erősíti katonai partnerségünket, és jelzi szövetségeinknek, és azoknak is, akik nem értenek egyet velünk, hogy bármikor készen állunk lépni

– mondta a tervezett, de elmaradt hadgyakorlat helyszínén egy amerikai haditengerészeti tiszt. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.