Ferenc pápa kétségbe vonta, hogy Medjugorjéban megjelent volna a Madonna

"Nem Jézus anyját látták" - jelentette ki Ferenc pápa azokról a hercegovinai kamaszokról, akiknek állításuk szerint 1981 júniusában megjelent a Szűzanya, aki állítólag azóta is rendszeresen megjelenik a bosznia-hercegovinai Medjugorjéban. A pápa szerint az egyház által indított nyomozás kétségeket vetett fel a medjugorjei jelenésekkel kapcsolatban.

"Ezeknek a jelenéseknek nincs sok jelentőségük" - mondta a pápa, aki amúgy éppen Fatimából tartott haza, ahol épp kanonizálta azt a két fiatal pásztort, akiknek 1917-ben megjelent Szűz Mária. De míg Fatimában ez egyszeri jelenség volt, Medjugorjéba a helyiek szerint rendszeresen visszajár az Istenanya. Épp ez az, amiért Ferenc pápa gyanakodni kezdett.

Mint mondta, ő inkább a Miasszonyunk híve, nem a medjugorjei "szolgálatvezető Madonnáé", aki "napi üzeneteket küldözget".

Ferenc megnyilatkozása garantáltan botrányt okoz majd Bosznia-Hercegovinában, ahol tíz százalék a katolikusok aránya, és ahol a medjugorjei zarándoklatok évente több millió embert mozgatnak meg, jelentős bevételekhez juttatva a környéket és az országot. (Via The Guardian)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.