Két éve még eltüntette volna a közéletből, most bizottsági tagságra javasolta Fodor Ibolyát Páva Zsolt

Fodor Ibolyát javasolta tagnak a Pécsi Értéktár Bizottságba a város fideszes polgármestere, Páva Zsolt, írja a Pécsi Stop értesülései alapján a szabadpecs.hu. Ez csak azért különös, mert 2015 januárjában Páva még nyilvánosságra is hozott levélben szólította fel Fodort, hogy távozzon a közéletből.

Fodor volt az, aki eltitkolta az őt jelölő Fidesz előtt, hogy korábban sikkasztás bűnsegédeként jogerősen másfél év, három év próbaidőre felfüggesztett börtönre ítélték. És ő volt az is, aki a közösségi médiában minősíthetelen hangnemben vitatkozott választóival, az RTL riporterét pedig forgó kamera előtt majmozta le.

Páva akkor azt írta neki, hogy "az Ön viselkedése, az, ahogyan és amiket ír, mond a pécsieknek különféle közösségi oldalakon, fórumokon, elfogadhatatlan, példátlan és méltatlan Pécs bármelyik választott képviselőjéhez". A polgármester haragja azóta csillapodott. Egy, általa jegyzett bizottsági előterjesztés szerint Fodor Ibolyát javasolta tagnak a Pécsi Értéktár Bizottságba.

A szabadpecs.hu írásban érdeklődött a pécsi önkormányzat sajtóreferensénél, hogy miért vált alkalmassá Fodor a felajánlott posztra, és hogy a polgármester fenntartja-e két évvel ezelőtti kijelentéseit. Választ cikkünk megjelenéséig nem kaptak.

UPDATE 11:50: Fodor Ibolya reagált a Szabad Pécs cikkére. Mint a lapnak elmondta, maga kérvényezte bizottsági kinevezését Pécs alpolgármesterétől, mert Páva Zoltánnal a közgyűlés folyosóján köszönnek egymásnak, beszélni nem szoktak. Arról is beszélt, hogy két és fél éve az általa "karaktergyilkosságnak" nevezett események után daganatos betegséggel diagnosztizálták, ezután ő maga kérte, hogy ne kelljen bizottsági munkában részt vennie. De most már elég erősnek érzi magát, hogy "tisztességgel el tudja vállani" a bizottsági tagságot. Fodor jelenleg független képviselőként tagja a közgyűlésnek, és ezidáig ő volt az egyetlen képviselő, aki egy bizottságban se volt tag.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.