Portugál győzelem az Eurovíziós Dalfesztiválon

kultúra
2017 május 14., 03:20
Salvador Sobral, a dalfesztivál nyertese a trófeával.
photo_camera Salvador Sobral, a dalfesztivál nyertese a trófeával. Fotó: Potap Tsyruk/Anadolu Agency

Salvador Sobral, a 27 éves portugál énekes nyerte az Eurovíziós Dalfesztivált "Szerelem kettőnek" (Amar Pelos Dois) című balladájával, amit nővérével közösen írtak. Sobrallal igazából csak a bolgár induló volt versenyben, Sobral 758, a bolgár induló 615 pontot szerezve messze maguk mögött hagyták a mezőnyt.

A harmadik helyezett moldáv versenyző 374 pontjával épp csak leszorította a dobogóról a 363 pontot szerző belgát.

link Forrás

A verseny magyar indulója, Pápai Joci 200 ponttal a 8. helyen végzett, egy hellyel a 282 pontot szerző román induló mögött, de megelőzve a pár kontinensnyit eltévedt, 173 pontot szerző ausztrál indulót. Aporpó, Ausztrália, az este talán legizgalmasabb pillanata volt, amikor az ismert ukrán tréfamester, a 2013-ban például a Grammy-díj átadóját megzavaró Vitalij Szedjuk az ausztrálok népi sportja, a pályára rohanás előtt tisztelegve ausztrál zászlóba tekerve rohant a színpadra a tavalyi győztes Jamala előadása közben.

Szedjukot elég hamar eltávolították a színpadról a biztonságiak, a három műsorvezető pedig úgy tett, mintha az ég világon semmi se történt volna.

Szedjuk annyira hitelesen adta elő magát, hogy még az ausztrál nézők is ausztrálnak nézték. (Via BBC, ABC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.