Eltűnt a pénz, amit az iskola egy fideszes tanárra bízott

bűnügy
2017 május 15., 07:12
comments 163

Az V. kerületi Szemere Bertalan Általános Iskola és Gimnázium igazgatója, Arapovics Miklós áprilisban arról tájékoztatta a tanári kart, hogy valaki visszaélt a diákokat támogató alapítvány pénzével, ami a szülők támogatásából jött össze, írja a hvg.hu.

Ezzel egy időben pedig az a tanár is eltűnt, aki az alapítvány pénzét kezelte. A lap szerint 

K. Andrást az iskolában mindenki csak fideszes tanárként emlegette, mivel a férfi a Fidesz–KDNP által delegáltja az V. kerületi önkormányzat a Jogi, Ügyrendi és Közbeszerzési Bizottságában.

A lap szerint pontosan senki nem tudja, mennyi pénz tűnt el a diákok alapítványától, de több millió forintról is szó lehet. A tavalyi mérleg szerint valamivel több mint 3 millió forint pénzeszköze volt az alapítványnak. Az alapítvány feljelentése alapján a BRFK is nyomozást indított ismeretlen tettes ellen.

Az iskola igazgatója a lapnak megerősítette, hogy K. András valóban fizetett szabadságon van. Állítása szerint ezt saját maga kérte, ezért nem dolgozik. Megkeresték K. Andrást is, aki időt kért. 

Pár nappal később az igazgató közölte a lappal, hogy K. András hirtelen visszavitte a pénzt.

Ez azonban csak enyhítő körülménynek tekinthető, ha hűtlen kezelés miatt nyomoznak az ügyben. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.