Kegyetlen csókák tartják rettegésben a szegedi görényeket

Egy  szegedi Nagy Beatrix már nem meri az újszegedi ligetbe vinni Mállint, a vadászgörényét, az ott élő csókák már figyelik őket. A szegedi nő a Délmagyarnak elmondta, hogy ahogy az egyik madár észreveszi őket, már hívja is a többieket

A reggetett Corvus monedulaFotó: AFP/leemage

Pillanatok alatt 4-5 szárnyas körbevesz, és izgatottan követik Mállint. Bár még nem támadtak meg, de az is elég ijesztő, ahogy a fejünk felett repkednek” - panaszolta el félelmeit Beatrix.

Fotó: RIEGER Bertrand/hemis.fr

A lap elkísérte Beatrixot és Mállint a Játékok kertjébe, ahol az őrmadár „észrevette a fűben ugrándozó vadászgörényt, és némi hezitálás után ki is kezdett vele: fölé repült, és kinyújtott karmaival végigszántott a görény hátán [...] Ezt követően jó ideig csak egy ágról, majd kicsit közelebbről, a kerítés tetejéről figyelte Mállint, de amikor erősítést kapott, ismét támadásba lendült. Végül némi kakaskodás után úgy döntöttünk, nem várjuk meg, amíg valamelyiknek nagyobb baja lesz, így megkértük Beatrixot, vegye fel a görényt”.

Az egyik parklátogató szerint a helyzet már olyan súlyos, hogy a kutyások közül van, aki már bottal jár a ligetbe, de állítólag már futókra is támadtak már a madarak. 

A Városligetben is meg lehet figyelni hasonló jelenséget. A városba költöző vadmadarakról háttércikket itt olvashat: