Kegyetlen csókák tartják rettegésben a szegedi görényeket

horror
2017 május 15., 06:41
comments 88

Egy  szegedi Nagy Beatrix már nem meri az újszegedi ligetbe vinni Mállint, a vadászgörényét, az ott élő csókák már figyelik őket. A szegedi nő a Délmagyarnak elmondta, hogy ahogy az egyik madár észreveszi őket, már hívja is a többieket

A reggetett Corvus monedula
photo_camera A reggetett Corvus monedula Fotó: AFP/leemage

Pillanatok alatt 4-5 szárnyas körbevesz, és izgatottan követik Mállint. Bár még nem támadtak meg, de az is elég ijesztő, ahogy a fejünk felett repkednek” - panaszolta el félelmeit Beatrix.

photo_camera Fotó: RIEGER Bertrand/hemis.fr

A lap elkísérte Beatrixot és Mállint a Játékok kertjébe, ahol az őrmadár „észrevette a fűben ugrándozó vadászgörényt, és némi hezitálás után ki is kezdett vele: fölé repült, és kinyújtott karmaival végigszántott a görény hátán [...] Ezt követően jó ideig csak egy ágról, majd kicsit közelebbről, a kerítés tetejéről figyelte Mállint, de amikor erősítést kapott, ismét támadásba lendült. Végül némi kakaskodás után úgy döntöttünk, nem várjuk meg, amíg valamelyiknek nagyobb baja lesz, így megkértük Beatrixot, vegye fel a görényt”.

Az egyik parklátogató szerint a helyzet már olyan súlyos, hogy a kutyások közül van, aki már bottal jár a ligetbe, de állítólag már futókra is támadtak már a madarak. 

A Városligetben is meg lehet figyelni hasonló jelenséget. A városba költöző vadmadarakról háttércikket itt olvashat:

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.