Még a fővárosi főügyész szerint se rendjén való, hogy orosz szerverekre küldik a konzultálók adatait

Adatkezelési szabálytalanságok történtek ugyan a nemzeti konzultációs weboldalon, de ezekkel összefüggésben bűncselekmény mégsem állapítható meg, jelentette ki hétfőn Ibolya Tibor fővárosi főügyész. Ezek alapján helyesnek tartja, hogy az V. és XIII. kerületi ügyészség elutasította az ügyben benyújtott feljelentést, bár, mint mondta

"nem rendjén való, hogy a nemzeti konzultációt az interneten kitöltő választópolgárok adatai egy orosz szerveren kötöttek ki".

Ibolya nemcsak ebben, hanem az úgynevezett elszámoltatási ügyekben is elég kritikusan fogalmazott. Szerinte "nem lehet sikertörténetről beszélni" ezekben az esetekben, amelyek javarészt kétszeres felmentéssel értek véget.

Emellett kicsit panaszkodott arra, hogy a magyar jogszabályok szerint a gyanúsítottak letartóztatásakor meg kell osztani az ügy minden addigi bizonyítékát a védelemmel, amely így azt is tudhatja, hogy milyen bizonyítékai hiányozhatnak a vádnak. A magyar hatóságok szinte minden ügyben kezdeményezik a gyanúsított letartóztatását, aki ezután akár éveket is előzetes letartóztatásban tölthet ítélet nélkül. (Via MNO)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.