Még a fővárosi főügyész szerint se rendjén való, hogy orosz szerverekre küldik a konzultálók adatait

bűnügy
2017 május 15., 11:59
comments 59

Adatkezelési szabálytalanságok történtek ugyan a nemzeti konzultációs weboldalon, de ezekkel összefüggésben bűncselekmény mégsem állapítható meg, jelentette ki hétfőn Ibolya Tibor fővárosi főügyész. Ezek alapján helyesnek tartja, hogy az V. és XIII. kerületi ügyészség elutasította az ügyben benyújtott feljelentést, bár, mint mondta

"nem rendjén való, hogy a nemzeti konzultációt az interneten kitöltő választópolgárok adatai egy orosz szerveren kötöttek ki".

Ibolya nemcsak ebben, hanem az úgynevezett elszámoltatási ügyekben is elég kritikusan fogalmazott. Szerinte "nem lehet sikertörténetről beszélni" ezekben az esetekben, amelyek javarészt kétszeres felmentéssel értek véget.

Emellett kicsit panaszkodott arra, hogy a magyar jogszabályok szerint a gyanúsítottak letartóztatásakor meg kell osztani az ügy minden addigi bizonyítékát a védelemmel, amely így azt is tudhatja, hogy milyen bizonyítékai hiányozhatnak a vádnak. A magyar hatóságok szinte minden ügyben kezdeményezik a gyanúsított letartóztatását, aki ezután akár éveket is előzetes letartóztatásban tölthet ítélet nélkül. (Via MNO)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.