Politikai menedékjogot kért, de letartóztatták Magyarországon a szélsőbalosból lett nácit

külföld
2017 május 15., 11:16
comments 138
Horst Mahler (b.) és Christian Worch (j.) német neonácik egy 2001-es lipcsei tüntetésen.
photo_camera Horst Mahler (b.) és Christian Worch (j.) német neonácik egy 2001-es lipcsei tüntetésen. Fotó: HERDER3/WIKIMEDIA COMMONS CC BY-SA 3.0

Politikai menedékjogért folyamodott Orbán Viktorhoz, illetve, ahogy ő fogalmazott, "a magyar nép vezéréhez (Führer)" Horst Mahler, a pályáját a szélsőbaloldali Vörös Hadsereg Frakció terrorcsoportban kezdő, időközben holokauszttagadóvá vált 81 éves német szélsőjobbost, írja a Spiegel a müncheni államügyészségre hivatkozva.

Mahler a politikai menedékjogi kérelmében azt írta, hogy "a magyar nép szabadságszeretetébe vetett hitemre alapozva a sorsomat az Ön kormányának kezébe helyezem".

A lap értesülései szerint a magyar hatóságok letartóztatták Mahlert, akit 2009-ben Németországban antiszemita propaganda terjesztése miatt tíz év börtönre ítéltek, de rossz egészségi állapota miatt óvadék fejében szabadlábra helyeztek. Tavaly év végén a bíróság mégis büntetése hátralevő részének letöltésére kötelezte, áprilisban kellett volna börtönbe vonulnia.

Ehelyett menekült Magyarországra. (Via Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.