Politikai menedékjogot kért, de letartóztatták Magyarországon a szélsőbalosból lett nácit

2017 május 15., hétfő 11:16
139
Horst Mahler (b.) és Christian Worch (j.) német neonácik egy 2001-es lipcsei tüntetésen. Fotó: HERDER3/WIKIMEDIA COMMONS CC BY-SA 3.0

Politikai menedékjogért folyamodott Orbán Viktorhoz, illetve, ahogy ő fogalmazott, "a magyar nép vezéréhez (Führer)" Horst Mahler, a pályáját a szélsőbaloldali Vörös Hadsereg Frakció terrorcsoportban kezdő, időközben holokauszttagadóvá vált 81 éves német szélsőjobbost, írja a Spiegel a müncheni államügyészségre hivatkozva.

Mahler a politikai menedékjogi kérelmében azt írta, hogy "a magyar nép szabadságszeretetébe vetett hitemre alapozva a sorsomat az Ön kormányának kezébe helyezem".

A lap értesülései szerint a magyar hatóságok letartóztatták Mahlert, akit 2009-ben Németországban antiszemita propaganda terjesztése miatt tíz év börtönre ítéltek, de rossz egészségi állapota miatt óvadék fejében szabadlábra helyeztek. Tavaly év végén a bíróság mégis büntetése hátralevő részének letöltésére kötelezte, áprilisban kellett volna börtönbe vonulnia.

Ehelyett menekült Magyarországra. (Via Index)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt