Soha nem adtak el még ilyen drágán fülbevalókat

külföld
2017 május 16., 21:24

A Sotheby's genfi árverésén született a rekordot jelentő tranzakció: a gyémántból készült fülbevalópárt 57,4 millió dollárért, azaz mai árfolyamon számolva közel 16 milliárd forintért adták el. 

photo_camera Fotó: Sotheby's

Az Apolló és Artemisz névre keresztelt két ékszer közel 16 karátos. A gyémántokat Dél-Afrikában bányászták, és szinte tökéletesen megegyeznek, csak a színűkben térnek el. A Sotheby's szakértője szerint külön-külön borzasztó ritka drágakövekről van szó, de így párban pedig példa nélküli kincsről. 

A fülbevalópárt egy névtelenséget kérő vevő vásárolta meg. Az sem volt egyértelmű, hogy a pár mindkét darabja egy vevő birtokába kerül-e majd, mivel a két gyémántot külön bocsátották árverése. Végül Apolló 42,5 millió dollárért kelt el, míg Artemisz csak 15,5 millióért, a kékes színű gyémánt ugyanis ritkábbnak számít. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.