Žižek szerint amit mostanában Soros Györgyről mondanak Kelet-Európa országaiban, azt korábban kocsmák holdkóros vendégeitől lehetett hallani

politika
2017 május 16., 16:57
comments 216

A hegeliánus/marxista/örök provokátor szlovén filozófus a brit Channel 4 vendége volt, a beszélgetés egy részlete fel is került a csatorna Facebook-oldalára:

Ebben Žižek arról beszél, hogy hazájában, Szlovénáiban, de mellette Horvátországban, Magyarországon, Lengyelországban és Csehországban a neofasiszta rasszizmus és a fasizmus rehabilitációja zajlik.  

Majd azzal folytatja, hogy ezekben az országokban ma arról beszélnek, hogy Soros György a legveszedelmesebb ember a világon. És hogy miért? Mert egy zsidó, aki titokban Európa muszlim megszállását készíti elő. 

A szokásos hevességgel előadó Žižek többször elmondja, hogy inkább bele se megy jobban ebbe az őrültségbe, hogy nincs is valójában izraeli-arab konfliktus, ezt csak azért állítják, hogy elhomályosítsák az igazságot, azaz hogy a zsidók és az arabok közösen akarják aláásni a kereszténységet Európában. 

Utána arról beszél, hogy ezek egyáltalán nem új szövegek, ezeket a holdkóros elméleteket mindig lehetett hallani a partvonalról, csak eddig ilyesmiről a kocsmában beszéltek őrült emberek. Ami viszont sokkoló Žižek szerint, hogy mostanra ez a közbeszéd része lett. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt