300 menekültet kellett kimenteni Svédországban gyújtogatások miatt

külföld
2017 május 17., 13:08
comments 70

Három déli városban kellett kivonulniuk a tűzoltóknak, miután Vaxjo, Borrby és Malilla településen is evakuálni kellett a menekülttáborokat váratlan tűzesetek miatt. Sérülések és egyelőre letartóztatások sem történtek. Több mint 300 ember kellett kiköltöztetni ideiglenes otthonából. 

Vaxjóban egy menedékszállásnak átalakított szálloda kávézója és táncterme is teljesen leégett, és nem sokon múlott, hogy a tűz átterjedjen a szomszédos épületekre. A tűz okát egyelőre egyik esetben sem sikerült pontosan megállapítani. 

Svédországban 163 ezer menedékkérelmet bíráltak el két év alatt, és tavaly nagyon megszaporodtak a bevándorlók és menekültek elleni támadások, különösen a gyújtogatások. (Washington Post via AP)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.