A holland király bevallotta: 21 éve rendszeresen vezet menetrendszerinti repülőket másodpilótaként

külföld
2017 május 17., 17:31
comments 134

A De Telegraaf című napilapnak adott interjújában vallotta be Vilmos Sándor holland király, hogy 

21 éve rendszeresen vezet menetrendszerinti utasszállító repülőgépet első tisztként úgy, 

hogy utasok többnyire nem is sejtik, hogy egy uralkodó irányítja a gépüket. A lapnak elmondta, hogy másodpilóta-státusz előnye, hogy a kapitány és a személyzet nevében üdvözölheti az utasokat, nem szükséges bemondania a saját nevét. Eddig csak kevesen ismerték fel hangját, tette hozzá. 

photo_camera Fotó: REMKO DE WAAL/ANP/AFP

Vilmos Sándor hogy megtarthassa pilótajogosítványát, évente legalább 150 órát kell repülnie, ezért átlagosan havonta kétszer beül a pilótafülkébe a KLM légitársaság járatain. A király a lapnak elmondta, hogy azért kedveli a repülést, mert a pilótafülkében elengedheti magát, lazíthat. Amikor valaki egy repülőgépért, az utasokért és a személyzetért visel felelősséget, akkor "nem viheti magával a földről a problémáit", tette hozzá. 

A 2013 óta trónon lévő uralkodó a köveljövőben teszi le a Boeing 737-esekre vonatkozó szakvizsgát, eddig Fokkerekre volt típusengedélye. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.