Az a gyanúm, hogy Trumptól elkobozták a twitterező telefonját

2017 május 17., szerda 11:53

Valami furcsa dolog történt Donald Trump twitteres feedjével. Washingtoni idő szerint már délelőtt fél tíz is elmúlt, és ma még egyetlen, nagybetűs szavakkal tarkított örjöngő tweetet se posztolt.

Donald Trump magától sosem posztol képeket, videókat a Twitteren, az ilyen posztjait munkatársai írják. Fotó: BRENDAN SMIALOWSKI

Még aggasztóbb, hogy kedden minden jel szerint épp egy James Comey-nak, az FBI kirúgott igazgatójának címzett örjöngés közben szakadt meg az elnöki feed:

"A kezdetektől fogva azt kértem Comey igazgatótól és a többiektől, hogy találják meg a szivárogtatókat a hírszerző közösségben....."

írta utolsó reggeli posztjában, majd nem fejezte be a gondolatot. Trump amúgy rendszerint három vagy több, általában több ponttal jelzi egy posztja végén, hogy az még folytatódni fog. Például a Comey-tweet előtt ezt a két tweetet posztolta:

A feedjében ezután csak két poszt jelent meg, ám azok egyikében egy újságcikkre linkkel, a másikba pedig videót ágyazott be. Ami egyértelmű jele annak, hogy azokat a posztokat nem ő írta, mert bár Trump rendszeres használója a platformnak, magától még sosem sikerült

  • linket;
  • videót;
  • fotót;
  • de még egy fránya hashtaget se

beillesztenie egy tweetbe. Ezeket az összetett műveleteket rendszerint a fiókjához hozzáférő segédei szokták elvégezni helyette. Mindezek, és mai szokatlan hallgatása alapján gyanítom, hogy a kedd reggeli, Comey-ról szóló több részes poszt első részének megjelenése után kicsavarhatták a kezéből legendás, kicsit elavult, nagyon is biztonsági kockázatot jelentő Samsung Galaxy S3-as telefonját, amit ezek szerint még azóta se adtak vissza neki.