Balog miniszter szerint "Istentől rendelt kötelesség a mieink megvédése"

POLITIKA
2017 május 17., 20:27
comments 230

Szentesen vetette be a Fidesz az emberi erőforrások miniszterét, aki a lakossági fórumon kijelentette, hogy kulcsfontosságú az európai keresztény értékek és hagyományok védelme, nincs szó egy másik kultúra elítéléséről, de "Istentől rendelt kötelesség a mieink megvédése." Balog Zoltán szerint az ember először felelős a családjáért, aztán a településéért, az egyházáért és a nemzetéért. Ezért épültek a kerítések, "nem pedig azért, mert bárkit is gyűlölnénk."

link Forrás

Balog előbb azt mondta, hogy

nem arról van szó, hogy az emberek elmenekülnek egy háború elől, és amikor befejeződik, hazatérnek. 

Majd azt, hogy az elüldözött keresztények 

vissza szeretnének menni a saját szülőföldükre, ehelyett Európába érkezésüket követően muszlimokkal zárják össze őket, akik elől menekültek.

Arról nem beszélt a miniszter az MTI beszámolója szerint, hogy a magyarországi tranzitzónákban külön helyezik-e el a magukat kereszténynek, vagy muszlimnak való menedékkérőket. 

link Forrás

Azt viszont felháborítónak tartja Balog Zoltán. hogy 

"azok az országok helyeznek nyomás alá, hogy fogadjunk be szegény menekülteket, amelyek mindkét oldalon finanszírozzák a fegyveres konfliktust". 

Hogy mire gondolt pontosan, nem tudni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.