Balog miniszter szerint "Istentől rendelt kötelesség a mieink megvédése"

2017 május 17., szerda 20:27
239

Szentesen vetette be a Fidesz az emberi erőforrások miniszterét, aki a lakossági fórumon kijelentette, hogy kulcsfontosságú az európai keresztény értékek és hagyományok védelme, nincs szó egy másik kultúra elítéléséről, de "Istentől rendelt kötelesség a mieink megvédése." Balog Zoltán szerint az ember először felelős a családjáért, aztán a településéért, az egyházáért és a nemzetéért. Ezért épültek a kerítések, "nem pedig azért, mert bárkit is gyűlölnénk."

Balog előbb azt mondta, hogy

nem arról van szó, hogy az emberek elmenekülnek egy háború elől, és amikor befejeződik, hazatérnek. 

Majd azt, hogy az elüldözött keresztények 

vissza szeretnének menni a saját szülőföldükre, ehelyett Európába érkezésüket követően muszlimokkal zárják össze őket, akik elől menekültek.

Arról nem beszélt a miniszter az MTI beszámolója szerint, hogy a magyarországi tranzitzónákban külön helyezik-e el a magukat kereszténynek, vagy muszlimnak való menedékkérőket. 

Azt viszont felháborítónak tartja Balog Zoltán. hogy 

"azok az országok helyeznek nyomás alá, hogy fogadjunk be szegény menekülteket, amelyek mindkét oldalon finanszírozzák a fegyveres konfliktust". 

Hogy mire gondolt pontosan, nem tudni.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt