Botka visszahozná a 13. havi nyugdíjat

 A 13. havi nyugdíj visszaadását, az egészségügyi és a gyógyszerellátás rendszerének teljes újragondolását, a nyugdíjminimum emelését, biztonságot nyújtó rokkantnyugdíjat ígért az MSZP miniszterelnök-jelöltje az országos nyugdíjasparlament szerdai rendezvényén.

Botka László és a nyugdíjasparlamentFotó: Kovács Attila/MTI/MTVA

Botka László arról beszélt az Országház felsőházi termében tartott, a Táncsics Alapítvány által szervezett rendezvényen, hogy 2010 után a kormányon lévők „nemhogy visszaadták a 13. havi nyugdíjat, hanem elvettek még egyet”. 

„Mi vissza fogjuk adni a 13. havi nyugdíjat” 

- tette hozzá, a svájci indexáláshoz visszatérést, az öregségi nyugdíjminimum megduplázását, a 100 ezer forint alatti juttatások esetében „érdemi korrekciót”, valamint a rugalmas nyugdíjba vonulás lehetőségének megteremtését ígérve.

A politikus szerint Magyarországon az elégedetlenség egyre nagyobb, az emberek mind kiszolgáltatottabbak a rendszernek. Sokan egyre kevésbé bíznak abban, hogy a mai politikusok megoldást adnak problémáikra, ám éppen az idősek azok, akik kisebb arányban mondanak le a változtatás igényéről.

Botka László arról is beszélt, hogy idősek megéltek már néhány változást, tudják, minden lehetséges, tudják, hogy az öröknek gondolt rezsimek is véget érnek egyszer.

Botka László hozzátette: az a céljuk, hogy minél több „tapasztalt polgár” álljon társadalmi igazságosságot hirdető pártprogramjuk mellé. Országjárásán azt tapasztalta, hogy egyre nagyobb a reménytelenség és a kiábrándultság, az emberek pedig félnek a holnaptól . (MTI)