Erdogan testőrei tüntetőkkel verekedtek össze Washingtonban

2017 május 17., szerda 6:31
142

Kilencen megsérültek, két embert pedig őrizetbe vettek, miután verekedés tört ki a washingtoni török nagykövet rezidenciájánál aznap, amikor Recep Tayyip Erdogan Donald Trumppal találkozott. A sérültek közül két ember állapota súlyos, ezért őket kórházban ápolják.

A rendőrség lezárta a rezidencia előtti teret Fotó: DAVE CLARK/AFP

Szemtanúk szerint a verekedés akkor indult be, amikor a török elnök biztonsági emberei rátámadtak a tüntetőkre, akik a Kurd Demokratikus Unió (PYD) zászlaját lengették a rezidencia előtt. 

Az NBC szerint Erdogan közben az épületben tartózkodott. A rendőrség szóvivője csak annyit nyilatkozott, hogy a konfliktus két szemben álló csoport között robbant ki, az őrizetbe vett személyek közül az egyik pedig a rendőrökre is rátámadott.

Erdogan és Trump Fotó: KAYHAN OZER/Anadolu Agency

Az eset épp aznap történt, amikor Trump és Erdogan a Fehér Házban szorosabb együttműködésről állapodtak meg, A török elnök arra figyelmeztette Trumpot, hogy ne adjanak fegyvert a kurd milíciáknak. (Guardian)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt