Erdogan testőrei tüntetőkkel verekedtek össze Washingtonban

külföld
2017 május 17., 06:31
comments 142
link Forrás

Kilencen megsérültek, két embert pedig őrizetbe vettek, miután verekedés tört ki a washingtoni török nagykövet rezidenciájánál aznap, amikor Recep Tayyip Erdogan Donald Trumppal találkozott. A sérültek közül két ember állapota súlyos, ezért őket kórházban ápolják.

A rendőrség lezárta a rezidencia előtti teret
photo_camera A rendőrség lezárta a rezidencia előtti teret Fotó: DAVE CLARK/AFP

Szemtanúk szerint a verekedés akkor indult be, amikor a török elnök biztonsági emberei rátámadtak a tüntetőkre, akik a Kurd Demokratikus Unió (PYD) zászlaját lengették a rezidencia előtt. 

link Forrás

Az NBC szerint Erdogan közben az épületben tartózkodott. A rendőrség szóvivője csak annyit nyilatkozott, hogy a konfliktus két szemben álló csoport között robbant ki, az őrizetbe vett személyek közül az egyik pedig a rendőrökre is rátámadott.

Erdogan és Trump
photo_camera Erdogan és Trump Fotó: KAYHAN OZER/Anadolu Agency

Az eset épp aznap történt, amikor Trump és Erdogan a Fehér Házban szorosabb együttműködésről állapodtak meg, A török elnök arra figyelmeztette Trumpot, hogy ne adjanak fegyvert a kurd milíciáknak. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.