Évi 12,3 liter alkoholt iszik a magyar

Egészségügy
2017 május 17., 14:44

A WHO legfrissebb statisztikája szerint a litvánok fogyasztották a legtöbb alkoholt, fejenként 18,2 litert a világon tavaly. Az adatsor szerint 

a magyarok fejenként 12,3 liter alkoholt fogyasztottak 2016-ban,

ugyanannyit, mint a lengyelek, a szlovákok, a lettek vagy a britek. A németeket (11,4 liter) és a franciákat (11,7 liter) így is sikerült túlszárnyalni. Az európai átlag amúgy 10,3 liter lett. 

photo_camera Fotó: Mohai Balázs / MTI

A legkevesebb alkohol természetesen a muzulmán országokban fogyott: Kuvaitban 0,2, Egyiptomban 0,4, Indonéziában 0,6 liter. 

A világátlagot tekintve évi 6,4 liter alkoholt fogyasztott tavaly a WHO 194 tagországának minden egyes lakosa.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.