Ignatieff: Itt az idő, hogy a kormány hallgasson arra a világos üzenetre, amit az Európai Parlament megfogalmazott

oktatás
2017 május 17., 17:12

A CEU üdvözli az Európai Parlamentben elfogadott határozatot, amely a lex CEU visszavonását szorgalmazza, írja az egyetem szerda délután kiadott közleménye, ami beszámol arról, hogy a szerda reggeli találkozón 

a magyar kormány képviselői arról értesítették a CEU-t, hogy a minisztériumközi munkacsoportnak nincs mandátuma arra, hogy bármilyen kérdésről érdemi tárgyalásokat folytasson. 

A beszámoló szerint a megbízott tárgyaló, Altusz Kristóf azt közölte, hogy kizárólag az Egyesült Államok hatóságaival fog megbeszéléseket folytatni. Michael Ignatieff, a CEU elnök-rektora a közleményben kijelentette, hogy 

„teljességgel elfogadhatatlan, hogy politikai célokból túszul ejtenek egy egyetemet 1440 diákjával és 980 oktatójával és dolgozójával együtt.”

Michael Ignatieff. Fotó: AFP / ATTILA KISBENEDEK
photo_camera Michael Ignatieff. Fotó: AFP / ATTILA KISBENEDEK Fotó: ATTILA KISBENEDEK

„Itt az idő, hogy a kormány hallgasson arra a világos üzenetre, amit az Európai Parlament, az Európai Bizottság, számos ország kormánya, egyetemek, szervezetek, kutatóintézetek és több ezer támogató fogalmazott meg Budapesten és szerte a világon,”

tette hozzá Ignatieff. A közlemény felhívja a figyelmet, hogy az új törvény értelmében a CEU működési engedélye 2017. október 11-e után bármikor visszavonható. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.