Ki kell adnia a Köztársasági Elnöki Hivatalnak, hogy hány kitüntetést adtak vissza Bayer miatt

politika
2017 május 17., 16:27
comments 55

Egy magánszemély kereste meg a Köztársasági Elnöki Hivatalt, hogy megtudja: hányan adták vissza lovagkereszt kitüntetésüket, miután azt Bayer Zsolt megkapta. A hivatal nem volt hajlandó válaszolni, mert szerintük a díjat visszaadók száma nem minősül közérdekű adatnak, írja a HírTV. A magánszemély ezután perelte be a Áder János hivatalát, szerdán pedig másodfokon is megszületett a döntés. A Fővárosi Ítélőtábla szerint közérdekű adatról van szó, ezért 

„kötelezi az alperest, hogy 15 napon belül írásban közölje a felperessel, hogy 2016. augusztus 20-a és 2016. november 21-e között hány személy juttatta hozzá vissza ténylegesen az állami kitüntetését. Az ítélet ellen fellebbezésnek nincs helye.”

(MTI/Koszticsák Szilárd)
photo_camera Fotó: Koszticsák Szilárd

A 444 lovagkereszt számlálója szerint 111 kitüntetett küldte vissza lovagkeresztjét, miután Bayer Zsolt megkapta azt. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.